Taal voorwaarde voor beroepsuitoefening medisch personeel?

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtCommunicatieDiscriminatieInstroomMigratieOrganisatiePreventie
N-VA vreest dat de vestiging van buitenlandse zorgverstrekkers in Vlaanderen en Wallonië voor steeds grotere taalproblemen zal zorgen. Ide stelde vast dat minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx niet warm loopt voor taaltests. Ze verschuilt zich achter een Europese richtlijn, leerde hij uit de antwoorden die zij aan hem verstrekte.

In de Kamer heeft Ben Weyts intussen een wetsvoorstel ingediend dat voor een structurele oplossing moet zorgen. Het voorstel voorziet in een invoering van de kennis van de taal van het taalgebied waar men werkt als beroepsuitoefeningvoorwaarde. Zonder aantoonbare kennis van het Nederlands kan men dan niet als arts werken in Vlaanderen. In Wallonië moet de arts Frans kennen en in Brussel beide landstalen.

“Het is al ver gekomen dat wij moeten oproepen om dit nu eens niet door een communautaire bril te zien”, stellen Weyts en Ide. Ze verwijzen naar Frankrijk waar voor sportmonitoren sinds november 2009 de kennis van het Frans als een voorwaarde voor de beroepsuitoefening geldt.

Bron: De Morgen

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.