Taken afwezige medewerker blijven liggen

Dat blijkt uit een onderzoek bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs in opdracht van Accountemps, een divisie van Robert Half, gespecialiseerd in de tewerkstelling van tijdelijke boekhoudkundige en financiële profielen.

Bijna de helft van de respondenten (42%) vindt dat de overheid voldoende maatregelen neemt, zoals tijdskrediet, educatief verlof en/of ouderschapsverlof, om werk en privé in evenwicht te houden. Meer dan een kwart (28%) vindt de maatregelen echter onvoldoende. 24% vindt dan weer dat de overheid te veel maatregelen neemt.

Toch hechten bedrijven belang aan een evenwichtige balans tussen werk- en privéleven. 72% van de respondenten zegt dat hun bedrijf waarschijnlijk bereid zou zijn een passend alternatief aan te bieden als de overheid de mogelijkheden tot tijdskrediet, ouderschapsverlof en/of educatief verlof zou terugschroeven.

Anderzijds zegt vier op de tien dat taken van afwezige medewerkers gedelegeerd worden naar andere medewerkers of naar de manager (21%). Bijna een kwart (23%) geeft toe dat projecten en taken van afwezige medewerkers ‘on hold’ worden gezet. Slechts 15% schakelt tijdelijke werknemers in om de taken op te vangen.

 

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.