Talent is de nieuwe valuta

De manier waarop bedrijven vandaag omgaan met talent is niet meer van deze tijd. Hoog tijd dus om het talentmanagement van de 21ste eeuw uit te tekenen.

Vroeger was het bij manier van spreken redelijk eenvoudig om een talentmanagementbeleid uit te stippelen. Aan de hand van formele planningtools konden toekomstige talent noden gedetecteerd worden. Toen kon nog met vrij grote zekerheid voorspeld worden hoe de strategie er binnen vijf jaar zou uitzien. 

Vandaag echter is het vrijwel onmogelijk te voorspellen wat er binnen vijf jaar zal gebeuren. En is het dus zeer moeilijk te voorspellen welke talenten nodig zijn, laat staan te weten waar je die zal vinden. Om een meer ‘agile’ of wendbaar talentmanagement te ontwikkelen, wijst Ans De Vos op een aantal aandachtspunten.

  • Aandachtspunt 1: adaptief vermogen van talentmanagement
  • Aandachtspunt 2: talent is overal 
  • Aandachtspunt 3: holistische benadering van talent
  • Aandachtspunt 4: gebruiken en activeren van bestaand talent
  • Aandachtspunt 5: toekomstbestendig talent

Wilt u het volledige artikel over ‘talent on demand’ (door onze journaliste Hilde Vereecken, met foto van Martijn Fraanje) lezen? Dat kan door lid te worden van HR Square. Ga naar deze webpagina, of contacteer onze sympathieke netwerkverantwoordelijke Nathalie Dierickx, nathalie.dierickx@hrsquare.be, 0474 97 07 43.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.