Talent spoelt door het putje

Motivatie

De cijfers slaan op Nederland en vloeien voort uit onderzoek van advies- en trainingskantoor Optimaal Talent en studiebureau Motivaction. Zij vroegen zich af in welke mate de ‘breinwerker’ bewust bezig is met de ontwikkeling van zijn eigen talenten en in hoeverre hij daarover tevreden is. Het resultaat is tegelijk treurig en bemoedigend. Liefst 80% zegt niet in staat te zijn de eigen sterke kanten op te noemen, maar 85% zegt wel zijn talenten verder te willen ontplooien en 69% geeft aan te willen begrijpen hoe hij die capaciteiten praktisch kan aanwenden. De respondenten spreken een grote nood aan talentmanagement en zelfregie uit.

Van de leidinggevenden verwachten de ‘breinwerkers’ geen heil. Liefst 71% is er niet van overtuigd dat zijn chef over meer kwaliteiten beschikt dan hijzelf en 37% voelt van zijn baas weinig waardering voor de eigen talenten. De respondenten, van wie 42% zelf manager is, vinden het zelfstandig ‘zaken regelen en organiseren’ hun sterkste kwaliteit, gevolgd door problemen oplossen, hard werken, dingen bedenken en service verlenen.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.