Te lang thuisgewerkt: breuk in het zelfvertrouwen

Niet minder dan 37 procent van de werknemers die na een jaar of meer terugkeerden op het werk rapporteerden een verlies in het geloof in eigen capaciteiten. Bij de vrouwen lag dat percentage op 42 procent, bij de mannen op 24 procent. Een mogelijke vraag is of deze percentages in het echt niet hoger liggen. Mensen doen zich vaak straffer voor dan ze zich echt voelen. Dit terzijde.

Daarnaast worden ook obstakels ervaren om terug te keren: zorgverantwoordelijkheden (45 procent bij de vrouwen, 30 procent bij de mannen) en kosten voor kinderopvang (46 procent bij de vrouwen, 23 procent bij de mannen).
Aanpassingsproblemen ondervonden 31 procent van de vrouwen en 25 procent van de mannen.

Hieruit valt slechts één ding te concluderen. Niet alleen verplicht langdurig thuiswerk moet psychologisch en communicatief begeleid worden, ook als de bureaus weer opengaan – hybride of niet – zal er nog heel wat massagewerk nodig zijn.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.