Te lang thuisgewerkt: breuk in het zelfvertrouwen

Niet minder dan 37 procent van de werknemers die na een jaar of meer terugkeerden op het werk rapporteerden een verlies in het geloof in eigen capaciteiten. Bij de vrouwen lag dat percentage op 42 procent, bij de mannen op 24 procent. Een mogelijke vraag is of deze percentages in het echt niet hoger liggen. Mensen doen zich vaak straffer voor dan ze zich echt voelen. Dit terzijde.

Daarnaast worden ook obstakels ervaren om terug te keren: zorgverantwoordelijkheden (45 procent bij de vrouwen, 30 procent bij de mannen) en kosten voor kinderopvang (46 procent bij de vrouwen, 23 procent bij de mannen).
Aanpassingsproblemen ondervonden 31 procent van de vrouwen en 25 procent van de mannen.

Hieruit valt slechts één ding te concluderen. Niet alleen verplicht langdurig thuiswerk moet psychologisch en communicatief begeleid worden, ook als de bureaus weer opengaan – hybride of niet – zal er nog heel wat massagewerk nodig zijn.

HR Stafmedewerker

DE SINGEL

Diensthoofd HR

Wingene

HR Business Partner Volvo Trucks

Volvo Group Belgium

Coördinator HR Service Center

UZ Brussel

Recruiter

Leefmilieu Brussel

Senior Recruiter

Zorgbedrijf Antwerpen

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.