Te weinig geriaters in Vlaanderen

ArbeidsmarktInstroomLoonLoopbaanMotivatieOrganisatieVeranderingWerving
Vlaanderen telt 63 vacatures die maar niet ingevuld raken. Het duurt soms jaren voor ziekenhuizen een geriater kunnen aantrekken. De reden is simpel: het beroep is niet aantrekkelijk genoeg. Studenten geneeskunde verkiezen doorgaans de meer technische disciplines boven het klinische werk met fragiele, oude mensen.

Ook het loon ontmoedigt: verdient een geriater gemiddeld 250.000 euro bruto per jaar, dan is dat voor chirurgen of radiologen snel een veelvoud. Daardoor waren er jaren dat er amper studenten aan de opleiding geriatrie begonnen.

Ondertussen neemt de vraag exponentieel toe. 30 tot 45 procent van de patiënten in een doorsnee Vlaams ziekenhuis is ouder dan 80 jaar. En dat aantal zal blijven stijgen. Vandaag telt ons land al ruim 580.000 tachtig-plussers. Volgens de prognoses van de vergrijzingscommissie zijn dat er tegen 2060 meer dan 1,3 miljoen. Die cijfers baren zorgen.

Technisch is onze geneeskunde goed. De drempels naar zorg zijn laag. Maar aan het einde van de rit komen we in de problemen. Er zijn te weinig artsen die het overzicht kunnen bewaren bij oude patiënten met twaalf verschillende aandoeningen. “Dit is niet vol te houden. We staan als maatschappij voor een gigantisch probleem”, zegt Jean-Pierre Baeyens, secretaris-generaal van de beroepsvereniging voor geriaters.

De tekorten in de geriatrie zijn een tastbaar gevolg van de scheeftrekking in het financieringssysteem van onze artsen en ziekenhuizen, dat technische prestaties hoger naar waarde schat en een samenwerking tussen disciplines ontmoedigt. Dat model lijkt door de vergrijzingsgolf niet langer houdbaar. Artsen en ziekenhuismanagers erkennen dat dringend iets moet gebeuren om de toevloed aan (zeer) oude patiënten het hoofd te bieden.

Het stappenplan van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) voor een nieuw, meer forfaitair financieringssysteem roept echter hevige weerstand op, zeker bij beter verdienende specialisten die het model van prestatiegeneeskunde liever niet zien verdwijnen.

Bron: Weliswaar, De Tijd

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.