Te weinig toiletpapier in het bedrijf

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenPreventiePrivacy
Dat blijkt uit een rondvraag van Tork, een aanbieder van professionele hygiëneoplossingen, bij 997 Belgen. Vier op de tien werknemers zijn niet tevreden over de hygiëne van de bedrijfstoiletten, terwijl 63 procent het toilet dagelijks gebruikt. 16 procent vermijdt bedrijfstoiletten liever.

Een gebrek aan toiletpapier is de grootste ergernis (57 procent), gevolgd door vuile en stinkende toiletten.

30 procent van de respondenten zegt dat er te weinig papieren handdoeken, zeep, vuilnisbakken, borstels, luchtverfrissers of zakjes voor hygiënische verbanden aanwezig zijn.

86 procent verwacht dat toiletten verspreid zijn over het hele gebouw. Acht op de tien geeft de voorkeur aan aparte toiletten voor mannen en vrouwen. 77 procent hecht veel belang aan discretie en verkiest gesloten toiletten, zodat anderen hen niet kunnen horen of zien.

Toch zegt 48 procent dat ze het toilet opzoeken voor een extra pauze. Maar het is geen plek om een praatje te slaan met collega’s, slechts één op de tien doet dat.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.