Technologiestudies worden populairder

Technologiefederatie Agoria volgt met de technologiebarometer dagelijks de evolutie van de inschrijvingen voor technologierichtingen aan het hoger onderwijs. Sinds drie jaren stijgt het aantal technologiestudenten weer. En dat is goed nieuws voor onze arbeidsmarkt.

De voorbije decennia daalde het aantal beginnende technologiestudenten aan het hoger onderwijs steevast. Agoria schat dat er jaarlijks een 800-tal ingenieurs te weinig afstuderen om te voldoen aan de vraag van de arbeidsmarkt.

Om opnieuw een evenwicht te bereiken op onze arbeidsmarkt, schat Agoria dat er minstens 9000 studenten op jaarbasis aan technologiestudierichtingen moeten starten. “Dat de technologiestudies weer aan populariteit winnen, is goed nieuws, maar de stijging blijft voorlopig nog te laag om de knelpunten op de arbeidsmarkt weg te werken”, zegt Agoria.

De jobkansen voor de jongeren die momenteel al afstuderen, zien er intussen erg veelbelovend uit: 94% van deze gediplomeerden vindt binnen het jaar werk, zo blijkt uit gegevens van de VDAB. Dat percentage ligt ruim boven het algemene gemiddelde (87%).

Vorig academiejaar schreven zich 7248 generatiestudenten in voor een technologierichting, toen een lichte stijging van 2%.

 

ALDI België
Benelux Unie
Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.