Terug naar kantoor = meer stress voor velen

Een survey van een Brits verzekeringsbedrijf bij 2.000 respondenten wees uit dat 37 procent een hoger stressniveau rapporteerde sinds de coronaregels in juli versoepeld werden. Daarenboven zegde 21 procent dat ze niet klaar waren om ‘het gewone leven’ terug op te nemen, inbegrepen de terugkeer naar kantoor.
Wij besparen u de percentages van de enquête. Dit zijn de voornaamste bezorgdheden in aflopende volgorde: onzekerheid over de pandemie, bezorgdheid over de eigen gezondheid, geld en pendelen.
Liefst 14 procent van de respondenten zegde dat het eigen huis verlaten hen in verwarring bracht en onder druk zette.

Vooral ouders met jonge kinderen en 25-34-jarigen liggen in de knoop.
Wat nu? Opzij kijken en nog wat meer ‘burn-outs’ en ‘langdurig zieken’ veroorzaken? Of meer exits en minder kandidaten? HR kan zelf iets betekenisvols doen. Met elke medewerker praten over de kwestie, bijvoorbeeld.

Bron: peoplemanagement.co.uk

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.