Tevredenheidonderzoek wordt strategiepeiler

CommunicatieOrganisatie

Driekwart van de HR-managers uit de enquête zegt dat ze al eens een tevredenheidonderzoek bij hun medewerkers hebben verricht. Nieuw feit in het onderzoek van Effectory is dat deze onderzoeken er niet zozeer op gericht blijken te zijn het verzuim of het verloop terug te dringen. Ze hebben vooral de bedoeling de strategie van de onderneming uit te tekenen. Dat is goed nieuws. Directies lijken te beseffen dat het beleid door medewerkers moet worden gedragen. Minpuntje is dat lijnmanagers weinig opgezet zijn met interne enquêtes. Niet meer dan drie op tien HR-managers is tevreden over de actiebereidheid van lijnmanagers.

In ondernemingen tot 200 werknemers is het enthousiasme voor onderzoek groter dan in bedrijven met meer dan 1000 werknemers. Grotere bedrijven hechten dan weer meer waarde aan benchmarking van de resultaten.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.