Tewerkstellingscel bij Ford Genk

HerstructureringOutplacement

Het opzet van de tewerkstellingscel zoveel mogelijk van de ontslagen Ford-werknemers binnen een periode van twee jaar te herscholen en/of aan een nieuwe baan te helpen. De cel wordt geleid door ascento en zal nauw samenwerken met de VDAB.
Ascento (en voorganger VDAB Outplacement) heeft enige ervaring met collectief outplacement, onder meer bij Renault, Alcatel, Philips Hasselt en Sabena. De tewerkstellingscel bij Sabena, die eind november haar activiteit stopzette, vond een oplossing voor 80% van de 2501 betrokken ex-werknemers.

De cel bij Ford Genk zorgt voor de eerste opvang van de ontslagen werknemers die voor outplacement in aanmerking komen en geeft advies over opleiding, de sociaal-juridische
opvang, het zoeken naar vacatures en de contacten met de regio. Voor iedereen afzonderlijk zal worden onderzocht in welke sector en functie hij of zij terecht kan en eventueel ook
welke bijkomende opleidingen hiervoor vereist zijn. Daarnaast krijgen de ex-personeelsleden in de outplacementprocedure sollicitatietraining, indien ze dat wensen.
Ook medewerkers van Ford worden ingeschakeld voor de begeleiding.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.