Thuiswerk (1): goed voor langere carrière

Veel vijftigplussers hebben de stap naar thuiswerk moeten zetten. In het VK had twee derden van die groep dat nooit voorheen gedaan. Van deze werknemers moest 41,5 procent overschakelen naar een vorm van thuiswerk.

De interessante vondst is dat bij de ‘thuiswerkers’ 11 procent het pensioen zou willen uitstellen, tegenover 5 procent van de ‘kantoorwerkers’. Dubbel zoveel dus. Bovendien zou 10,9 procent van de werknemers met langdurige ziekte of handicap – maar nog in staat te werken – langer willen thuiswerken, tegenover 5,9 procent van de kantoorwerkers.

Thuiswerkers ouder dan 50 rapporteerden vaker een ‘goede tot uitstekende’ conditie dan kantoorwerkers (84,4 tegenover 78,5 procent). Thuiswerkers van die leeftijdscategorie appreciëren meer de flexibiliteit dan jongeren.
We weten dus wat gedaan om een deel van de mensen langer te laten werken zonder dwang. Tenzij we geloven dat er geen ergere leugens zijn dan statistiek en geen hybride inspanningen willen leveren.

Bron: Office for National Statistics

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.