Thuiswerk, een dure manier van werken voor de werknemer

Thuiswerken doe je bij voorkeur niet in de keuken tussen de aardappelschillen of in de logeerkamer op een halfopgemaakt bed. De uitrusting van een bureau waar je efficiënt kan werken, brengt vaak echter heel wat kosten met zich mee.

Uit onderzoek van Regus, wereldwijd de grootste aanbieder van flexwerkplekken, blijkt dat zo’n 51 procent van de werknemers wel eens thuiswerkt. Toch betaalt slechts iets meer dan 30 procent van de werkgevers (een deel van) de kosten voor het inrichten van een professionele werkplek in huis. Nochtans kan de inrichting (of huur) van een thuiswerkplek vaak tot een maandloon per jaar kosten.

Goede investering

Een goed uitgeruste flexwerkplek thuis of dichtbij huis, draagt bij tot de productiviteit van de werknemers. Het is dan ook de moeite voor bedrijven om hierin te investeren. Uiteindelijk levert dat henzelf en de werknemers alleen maar financieel voordeel op.

Voor de enquête werden 44.000 werknemers uit 100 landen bevraagd, van wie 300 in België. Zo’n 84 procent van de Belgische respondenten laat weten dat bedrijven die hun medewerkers aanmoedigen om van thuis uit te werken, niet alle kosten dekken voor het thuiskantoor. Zo’n 44 procent denkt bovendien dat bedrijven die hun werknemers stimuleren om af en toe thuis te werken, de kosten voor de thuiswerkplek op de werknemer proberen af te schuiven.

Verzekering?

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat veel werkgevers zich niet bewust zijn van de kosten die thuiswerken met zich meebrengt. Bovendien dekt de verzekering het thuiswerken vaak niet.

Bron: Regus (regus.be) en Metro (metrotime.be)


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.