Thuiswerk verhoogt productiviteit (volgens veel werkgevers)

Vandaag zegt een derde van de Britse werkgevers dat thuiswerken de productiviteit heeft opgedreven (tegenover 28 procent in juni vorig jaar). Slechts 23 procent observeerde een daling (tegenover 28 procent in juni vorig jaar. Voor de overige respondenten maakt het geen verschil.

De werkgevers die opleiding gaven voor het managen van thuiswerk rapporteerden duidelijk meer een productiviteitsstijging (43 procent).

Wanneer de coronateugels gelost worden, plant 63 procent van de respondenten de introductie of uitbreiding van de mogelijkheid van hybride werken. Ongeveer de helft wil ook de mogelijkheid van flexi-time uitbreiden (werknemers mogen zelf hun werktijden aanpassen).

Eerder hield CIPD een enquête onder werknemers. Die liet zien dat 72 procent van de respondenten wilde blijven thuiswerken, dat 70 procent flexibel wilde blijven werken en dat 64 procent zelfs een deeltijdse job wil behouden.
Waarop wachten de ‘sociale partners’ om deze en vele andere gelijkaardige inzichten door overleg te vertalen naar nieuwe wetgeving en cao’s?

Bron: cipd.co.uk

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.