Thuiswerk: voor sommigen een zegen, voor anderen een vloek

Thuiswerk heeft voor velen extra stress met zich meegebracht, alsook een druk om constant bereikbaar te zijn. Uit de studie blijkt dat 32,3 procent van de Belgische werknemers aangeeft vaak of zelfs continu stress te ervaren op het werk en ruim één op vier voelt zich vaak onder druk gezet.

Mogelijk verklaart dit ook het feit dat bijna 40 procent van de respondenten zegt geen goed evenwicht werk-privé te ervaren.
Let wel, 63,9 procent voelt zich vaak of altijd goed op het werk, maar ruim één op drie voelt zich regelmatig of meestal niet goed.
Zich verbonden voelen op het werk is een werkpunt voor veel bedrijven: liefst 41,8 procent van de Belgische werknemers voelt zich niet verbonden met de collega’s.

Bron: Hallelujah. Studie in samenwerking met iVOX. Er werden zowel werknemers als werkgevers bevraagd uit organisaties met minstens 10 werknemers. Langs werknemerskant betrof het een representatieve steekproef van 1.080 werkende Belgen van diverse leeftijden, achtergronden en actief in diverse sectoren. Langs werkgeverskant ging het over een steekproef van 251 leden van het management met belangrijke strategische beslissingsbevoegdheid op het vlak van HR-beleid.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.