Thuiswerken amper alternatief bij winterweer

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeFlexibiliteitLoopbaanOrganisatieTelewerkVeiligheid
Dat blijkt uit een enquête bij 519 Belgische pendelaars door het onderzoekbureau ResearchNow in opdracht van gps-fabrikant TomTom. Hoewel het overgrote merendeel van de pendelaars (71 procent) schrik hebben voor een ongeluk bij winterse taferelen, leggen de meeste zich erbij neer.

De meeste pendelaars geven ook bij winterweer de voorkeur aan de auto. Het openbaar vervoer (2 procent) of carpooling (6 procent) zijn niet populair als alternatief voor de winterfiles. Net als thuiswerken: slechts 5 procent ziet dat als een optie. Nederlandse werknemers laten sneller de auto staan bij hevig winterweer (11 procent).

Minder dan de helft van de Belgen (48 procent) volgt het advies van instanties wanneer deze afraden de weg op te gaan. Chauffeurs winnen vooral verkeersinformatie in via de radio (92 procent), het nieuws (54 procent) en het weerbericht (48 procent). Slechts 32 procent zegt een alternatieve weg te nemen bij winterfiles.

Bron: De Morgen

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.