Thuiswerkers: minder kans op promotie en bonus

Onderzoek van data verzameld tussen 2013 en 2020 leerde dat thuiswerkers gemiddeld 38 procent minder kans maakten op een bonus dan zij die nooit van thuis werkten. Werknemers die overwegend van thuis werkten, hadden minder dan de helft van de kans op promotie dan anderen en mochten ook minder genieten van opleiding. Dat zou kunnen komen door een gebrek aan zichtbaarheid op het werk. Hybride werken kan dus schadelijk zijn voor de professionele toekomst.

Wie meer tijd doorbrengt op kantoor, wordt vaak als ‘meer betrokken’ beschouwd. Hij/zij kan ook minder inspelen op kansen die zich dikwijls informeel aandienen, of mist projecten die goed staan op het cv.

Voorts reveleerde het ONS-rapport dat thuiswerkers in 2020 gemiddeld zes uur onbetaald overwerk presteerden, tegenover 3.36 uur voor kantoorwerkers.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.