Tien actieterreinen moeten allochtonen meer werk bezorgen

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsrechtDiscriminatieInstroomJongerenLoopbaanMigratie
De tien actieterreinen zijn: de aanpak van jeugdwerkloosheid, de toegang tot werkervaringsinitiatieven en tewerkstellingsprogramma’s, loopbaanbeleid, impulsbeleid evenredige arbeidsdeelname, discriminatiebestrijding, sectorconvenants, tewerkstelling binnen de zorgsector, taalbeleid, het personeel van het onderwijs en werkvergunningen.

Voor de commissie Diversiteit van de SERV is het erg belangrijk dat er via gepaste acties wordt ingezet op het verhogen van de werkzaamheidsgraad bij personen van allochtone afkomst, conform het pact 2020, en op het realiseren van gelijke kansen en gelijke behandeling voor deze groep.

Ze formuleerde een voorstel van actielijst allochtonen om gevolg te geven aan de Vesoc-krachtlijnennota evenredige arbeidsdeelname 2010. In deze krachtlijnennota suggereerde de minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) aan de commissie Diversiteit om een categoriale ‘to do’-lijst op te stellen van acties die in het kader van het beleid inzake evenredige arbeidsdeelname prioritaire aandacht verdienen.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.