Tien procent meer Vlaamse werklozen

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtGehandicaptenHerstructureringInstroomInterimJongerenLoon
Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). In augustus lag het aantal werkzoekenden nog 6,1 procent hoger dan een jaar eerder. In september ging de werkloosheid 8 procent hoger en steeg ze voor het eerst boven het niveau van de crisisjaren 2009 en 2010.

In oktober blijkt de stijging nog hoger (9,9 procent) en de kloof met 2009 en 2010 nog breder. Voor mannen bedraagt de stijging zelfs 14,6 procent en voor jongeren 18,6 procent. Het aantal werkzoekende 50-plussers is dan weer gedaald met 0,6 procent.

De stijging is voor een deel het gevolg van een andere berekeningswijze: uitzendkrachten worden nu pas na 10 dagen werk uit de cijfers van werkzoekenden gelaten. Toch moet het kabinet-Muyters toegeven dat de vertraging van de economie zich duidelijk aftekent in de cijfers.

De vrij ingeschreven werkzoekenden, werknemers in vooropzeg, herintreders en migranten die niet in aanmerking komen voor een uitkering, zagen hun aantal stijgen met 22,5 procent.

In totaal is nu 7,11 procent van de Vlaamse beroepsbevolking werkzoekend.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.