Tom Dewaele (Unilever, Londen): “Er zijn belangrijker zaken dan de Brexit.”

Hoewel hij het merendeel van zijn tijd in Groot-Brittannië doorbrengt en als VP HR Services veel met expatriatie bezig is, maakt hij zich over de Brexit voorlopig geen grote zorgen: “Andere zaken zijn momenteel belangrijker. (Tom Dewaele zei dit voor Boris Johnson het overnam als premier, red.) Wij zijn verantwoordelijk voor alle dagelijkse dienstverlening voor de 170.000 werknemers van Unilever wereldwijd. We willen afstappen van het procesniveau en meer naar ervaringen kijken. Thuis kan je bij wijze van spreken met een druk op de knop een maaltijd laten leveren. In een bedrijfscontext verloopt dat stroever. Daar willen we iets aan doen. We willen dingen voor de werknemers zo eenvoudig mogelijk maken, met een aangename ervaring. We doen dat omdat we denken dat we zo het engagement van mensen kunnen stimuleren, wat positief is voor de groei van het bedrijf en de betrokkenheid. We willen ‘customer thinking’ integreren in de manier waarop wij dingen doen. Dat is de grote transitie die we maken: het gaat niet langer over HR Services, maar over People Experiences & Operations.”

Technologie zal daarbij een belangrijke rol spelen en dus is Dewaele ook bezig met de vraag wat de impact van automatisering en digitalisering op het werk is. “Vandaag zijn mensen nog heel vaak bezig met taken in systemen waardoor ze weinig tijd hebben om met de werknemers zelf bezig te zijn. Als we automatiseren, betekent dit dat we meer capaciteit kunnen vrijmaken om het menselijke aspect tot uiting te laten komen. Daaraan werken we heel hard. We willen de menselijke factor in de toekomst nog meer uitspelen.”

Lees meer in het tijdschrift HR Square

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Nathalie Dierickx, nathalie.dierickx@hrsquare.be, 0474 97 07 43.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.