Top bedrijfsleven speelt op veilig

CompetentiemanagementKennismanagementLeiderschap en CoachingOrganisatieStrategieVerandering
Althans, dat is de conclusie van een studie van het Nederlandse adviesbureau Zuiderlicht en Hollandse Nieuwe, een netwerkorganisatie voor zelfstandige professionals. Ze interviewden 130 toppers van grote bedrijven (meer dan 500 personeelsleden). 80 procent van de ondervraagde directeurs en managers zegt ronduit meer te willen investeren in zekerheden dan in kansen. De meesten verkiezen projecten gericht op zekerheid boven projecten met een kans op een doorbraak. Veiligheid of conservatisme is troef.

Die houding past bij een stabiele, weinig dynamische arbeidsmarkt, zo commentariëren de onderzoekers. Volgens Dick Dam van Hollandse Nieuwe is de praktijk nochtans anders: “De huidige macht ervaart zelf ook dat de bestaande kaders, modellen en structuren niet meer toereikend zijn.”

Bron: PW Intermediair

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.