< Terug naar overzicht

HR Business Partner

HR Business Partner

Organisatie

Word je lid van de SBB-familie, dan kom je terecht in een warm team en een moderne werkomgeving. Met 27 kantoren, meer dan 500 medewerkers en ruim 22.000 klanten is SBB Accountants & Adviseurs het grootste accountants- en adviesbureau in Vlaanderen. Dagelijks helpen we kmo’s, zelfstandigen, vrije beroepen, vzw’s en starters om slimmer te ondernemen. En wat mag je als lid van ons team verwachten? Een veelzijdige baan in een gedreven en energieke sfeer, waarin collega’s steeds het beste van zichzelf geven. Geen dag is hetzelfde bij SBB, daar kan je op rekenen.

Mensen zijn de sleutel tot het succes van SBB en daarom zijn we om ons HR-team op de hoofdzetel in Leuven te versterken op zoek naar een HR Business Partner (voltijds – onbepaalde duur).

Functie

Als centrale HR Business Partner draag je actief bij tot de uitwerking van HR-processen en procedures. Voor een aantal processen ben je ook de operationeel verantwoordelijke in het HR team. Vanuit je dagelijkse contacten met leidinggevenden en medewerkers voel je wat er leeft binnen SBB en streef je naar een duurzame tewerkstelling voor al onze medewerkers.

Jouw uitdaging :

 • Bruggenbouwer: je vormt de brug tussen leidinggevenden en werknemers. Je treedt op als adviserend klankbord voor HR gerelateerde onderwerpen. Hierbij maak je de tactische vertaalslag van ons HR-beleid en neem je de operationele follow-up voor je rekening van: individuele ontwikkeling, beoordelings- en loopbaangesprekken, exitgesprekken, retentiebeleid… Om die scope van mensen en verantwoordelijkheden te kunnen beheren, rekenen we ook hier op de nodige maturiteit en ervaring.
 • Coaching: vanuit een empowerment gedreven houding en pay it forward denken til je de organisatie mee naar een hoger niveau. Je helpt anderen groeien in hun vereiste kunnen en kennen, die dat vervolgens weer vanuit hun rol kunnen doorzetten. Dit kan gaan van het begeleiden van ontwikkelings- of talent gesprekken met medewerkers en leidinggevenden tot bijsturingsgesprekken of uitwerken van actieplannen.
 • Talent Performance: je bent de gatekeeper van het proces, je brengt het talent in kaart en zorgt voor de opvolging van de persoonlijke groei van de medewerkers. Het samen sterk denken draag je dagelijks uit in je doen binnen de organisatie, hierbij werk je nauw samen met de Learning & Development Manager.
 • Functiebeheer: je zorgt ervoor dat alle functiekaarten en competentieprofielen up to date zijn.
 • Gezond verstand: als HR-business partner ben je een problem solver. Anderzijds durf je ook structureler te kijken naar oplossingen en geef je aanbevelingen over het te volgen HR-beleid.
 • Projectmanagement: onze organisatie is in volle groei en ontwikkeling. Voor HR betekent dit ook tal van structurelere organisatie brede uitdagingen die resulteren in lopende en toekomstige projecten. Jouw goesting om hier ook mee je schouders onder te zetten, verwelkomen we graag. Afhankelijk van je sterktes en interessevelden bekijken we samen waar ieder van ons het meest effectief op ingezet kan worden.
 • Onboarding: je faciliteert introductie, onboarding en follow-up van nieuwe medewerkers waardoor deze zich snel thuis voelen binnen SBB.

Profiel

 • Je behaalde bij voorkeur een masterdiploma en je hebt minstens 7 jaar relevante ervaring in een HR generalistische functie naast eventuele andere werkervaringen.
 • Analytisch/conceptueel vermogen: als HR Business Partner denk je op strategisch niveau mee met je business. Je legt snel de juiste verbanden en formuleert een helder standpunt om het beleid bij te sturen. Meten is weten: daarom zijn jouw analyses altijd gebaseerd op cijfers en HR-indicatoren.
 • Weerbaarheid: jij hebt veer- en daadkracht. Je aarzelt dan ook niet om vanuit jouw rol af en toe wat tegengas te geven aan je business.
 • Initiatiefnemer: je houdt ervan om initiatief te nemen. Je bent positief ingesteld, iemand die er plezier in schept om oplossingen te vinden voor onverwachte situaties.
 • Procesmatig: je kan vlot in processen denken en die duidelijk in kaart brengen. Je hebt oog voor nieuwe trends op vlak van HR ontwikkelingen.
 • Discreet en oplossingsgericht: je werkt dagelijks met vertrouwelijke informatie, discretie is dus een must. Je bent een snelle denker, anticipeert en vindt snel oplossingen.
 • Communicatieskills: je knoopt vlot contacten aan, en gaat elke dag enthousiast in gesprek met de directie, leidinggevende en medewerkers. Je levert proactief input, stelt oplossingen voor en geeft professioneel advies aan je partners.

Aanbod

 • SBB biedt je een zeer creatieve en uitdagende job waarbij je de kans krijgt om je stempel te drukken op het beleid en actief mee te werken aan de verdere uitbouw en professionalisering van onze dynamische organisatie.
 • Je krijgt een grote verantwoordelijkheid en tevens te mogelijkheid om je talenten te ontplooien.
 • Uiteraard bieden wij een marktconform loon met een flexibel pakket van extralegale voordelen (verzekeringen, flexplan, jaarbonus…)
 • Volop kansen om bij te leren en up-to-date te blijven, zowel intern als extern.
 • Ambitie om professioneel te groeien, verwelkomen we met open armen.

Contact

Interesse?

Surf naar www.werkenbijsbb.be en solliciteer online.

Nog vragen? Stel ze gerust aan onze Talent Recruiter Elke Bos (016 24 64 64 - hr@sbb.be).


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen