< Terug naar overzicht

Personeelsdirecteur

Personeelsdirecteur

Organisatie

Als geboren held wil je natuurlijk werken in een ziekenhuis waarin je je superkrachten écht kan gebruiken. Zo’n ziekenhuis is Ziekenhuis Oost-Limburg. Als topklinisch ziekenhuis bieden we naast basiszorg ook complexe zorg aan en zijn we gespecialiseerd in tal van zorggebieden. Het ZOL is een JCI-geaccrediteerd ziekenhuis en telt 4 campussen: campus Sint-Jan (Genk), campus Sint-Barbara (Lanaken) en campus Maas en Kempen (Maaseik), alle 3 met ziekenhuisactiviteiten en campus André Dumont (Waterschei) met een medisch centrum voor raadplegingen. Onze missie? Onze patiënten omringen met de allerbeste zorgen. En daarvoor doen we beroep op alle helden die in het ZOL werken: 400 artsen en ruim 4.000 medewerkers, vrijwilligers, stagiairs en jobstudenten.

Lees meer over Werken als held in het ZOL

Functie

Situering van de functie

Als personeelsdirecteur (M/V/X) rapporteer je aan de algemeen directeur. Je maakt deel uit van het directiecomité samen met de algemeen directeur, medisch directeur, verpleegkundig-paramedisch directeur, financieel - administratief directeur, facilitair directeur, directeur ICT en kwaliteit en de bedrijfskundig directeur.

Je geeft leiding aan het hoofd werving en selectie, het diensthoofd personeels – en loonadministratie, het hoofd opleiding en ontwikkeling, de personeelsbegeleiders, de communicatiemanager en het diensthoofd preventie en milieu die aan jou rapporteren.

De finaliteit van deze functie ligt in het optimaal en efficiënt beheer van het menselijk kapitaal van het ZOL.

Takenpakket

  • Je bent als lid van het directiecomité verantwoordelijk voor de uitvoering van beleidstaken die aan het directiecomité worden toevertrouwd.
  • Je staat in voor uitwerking, supervisie en uitvoering van het strategisch en tactisch personeelsbeleid in het ZOL.
  • Je staat in voor de voorbereiding, ontwikkeling, implementatie en opvolging van een beleidsplan voor het departement personeelszaken.
  • Tevens ben je eindverantwoordelijke voor het leiden en organiseren van het departement personeelszaken; werving en selectie, personeels- en loonadministratie, opleiding en ontwikkeling, personeelsbegeleiding, interne communicatie en preventie en milieu.

Profiel

Aanwervingsvoorwaarden

  • Je hebt een masterdiploma.
  • Minstens 6 jaar relevante ervaring (bij een hoog aantal kandidaten wordt deze verhoogd tot 10 jaar) - waarvan 4 jaar in een leidinggevende functie - is een vereiste.

Aanbod

  • Tewerkstellingspercentage: 100%
  • Campus: Sint-Jan (Genk)
  • Je kan rekenen op een concurrentieel salarispakket passend voor deze functie aangevuld met extralegale voorwaarden zoals een firmawagen, groepsverzekering en maaltijdcheques.
  • Ervaring wordt meegenomen in de salarisbepaling.

Contact

Bijkomende informatie

Voor inhoudelijke informatie:

Voor informatie over de selectieprocedure en een functieprofiel:

De selectieprocedure omvat eerst selectiegesprek, indien weerhouden volgt er een extern assessment.

Wij waarborgen tijdens deze procedure de geldende COVID – veiligheidsvoorschriften voor de kandidaten.

Word ook een held van het ZOL

Solliciteren kan uiterlijk t.e.m. zondag 28 februari via www.heldenvanhetzol.be. Enkel kandidaten met een toegevoegd diploma en CV zijn toegelaten in de procedure. Uitsluitend online sollicitaties worden in behandeling genomen. Discretie wordt verzekerd.


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen