Traditionele werkdag verdwijnt

Traditionele werkdag verdwijnt
ArbeidsduurFlexibiliteit

We werken steeds flexibeler. Nog maar de helft van de kantoorwerkers werkt strak van negen tot vijf. Zeker wie vaak van thuis uit aan de slag is, wijkt af van de traditionele kantooruren.

Working nine to five, what a way to make a living! De hit van Dolly Parton heeft – als u het ons vraagt – de tand des tijds goed doorstaan, maar haar tekst blijkt nu toch achterhaald. Slechts 47 procent van de kantoorwerkers houdt zich vandaag nog aan de klassieke kantooruren.

Bijna één op de vijf (18 procent) start zijn werkdag er vroeger, om dan ’s avonds vroeger te kunnen stoppen, terwijl 6,3 procent net het omgekeerde doet. Zo’n 6 procent van de kantoorwerkers werkt ‘in blokken’ gedurende de dag. Dat alles blijkt uit onderzoek bij bij 1.000 Vlaamse bedienden in opdracht van Protime naar de werktijd van kantoorwerkers.

Thuiswerkers

Dat zijn de cijfers voor wie naar kantoor komt, maar meer en meer werken bedienden thuis. Van de thuiswerkers volgt nog amper één op de drie (35 procent) thuis de kantooruren strikt. Bij ruim een kwart (27,5 procent) start én eindigt de werkdag thuis vroeger. Bij 9 procent is het net andersom, terwijl 8 procent zijn werktijd ‘in blokken’ presteert. Hierbij gaan ze bijvoorbeeld hun kroost van school afhalen, om dan na de bedtijd van de kinderen nog enkele uurtjes achter hun laptop te spenderen.

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.