Troaching. Een nieuwe combinatie van competentiegericht trainen en coachen.

Leiderschap en Coaching

Bij het op peil brengen van competenties door training kan het zijn dat de deelnemers niet de noodzakelijke persoonlijke aandacht krijgen. Persoonlijke coaching houdt dan weer het risico in dat het verworven inzicht niet in de praktijk kan omgezet worden doordat gericht oefenen en experimenteren ontbreekt. Hoe maakt u de synthese?

Volgens de auteurs van het gelijknamige boekje biedt Troaching de oplossing voor dit dilemma. Door de korte, intensieve aanpak van training te combineren met de individuele aanpak van coaching zou troaching de nadelen van beide methoden omzeilen. Troaching is een doe-methode, ervaringsgericht leren en experimenteren staan centraal. Dit maakt de methode vooral geschikt om heel gericht een of enkele competenties te versterken en een blijvende verandering in denken en doen tot stand te brengen.

Een troachingtraject bestaat uit drie belangrijke stappen. De eerste is vaststellen of troaching de juiste interventie is, plus het operationaliseren van de leervragen en de te ontwikkelen competenties. Stap twee bestaat uit het opstellen van het formele en het psychologische contract. De serie van troachingsbijeenkomsten, met centraal het experimenteren, vormt de laatste stap.

De auteurs zijn beide werkzaam bij het adviesbureau GITP International. Edger Hubbels begeleidt als organisatieadviseur veranderingsprocessen en als coach/troach stimuleert hij de ontwikkeling van individuen. Joop Homminga is senior trainer en coach /troach bij GITP, gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van samenwerking, leiderschap en teameffectiviteit.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.