Tweede pensioenpijler groter dan pensioensparen

Dit artikel is exclusief voor leden

Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de BVPI, de Belgische federatie van pensioeninstellingen. De tweede pijler van het pensioenstelsel, via verzekering of pensioenfondsen, heeft voor het eerst meer aangeslotenen dan de derde pijler, het pensioensparen. Concreet gaat het om 2,8 miljoen individuen versus 2,7 miljoen.

Volgens het BVPI heeft zich de voorbije jaren een democratisering voorgedaan bij de pensioenfondsen. Tot enkele jaren geleden waren het vooral bedienden die via een tweede pijler een aanvullend pensioen spaarden. De voorbije jaren is het aantal aangesloten arbeiders gestegen. Een aantal grote sectoren zoals metaal, bouw en non-profit sloten de voorbije jaren aan bij een pensioenfonds. Ondertussen zijn drie op de vier werknemers aangesloten bij een pensioenfonds.

Bron: De Standaard/De Tijd/De Redactie

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.