Tweederde Belgische bedrijven kampt met alcoholproblemen

Veiligheid
Het HR-bedrijf SD Worx roept de bedrijven op om verder mee te werken aan de studie, zodat de problematiek nog beter in kaart kan worden gebracht. Zakenlunches, recepties, maar ook stress werken alcoholconsumptie in de hand. Alcohol komt de productiviteit van de medewerkers niet ten goede: de concentratie vermindert, de aandacht verslapt, prestaties verlopen trager. Bovendien is de kans op arbeidsongevallen groter en stijgt het ziekteverzuim. Langdurige en onverwachte afwezigheden kosten de onderneming handenvol geld. Ook de relaties met de collega’s en de sfeer op het werk ondervinden negatieve gevolgen van alcohol- en drugsgebruik. Met het oog op een gedetailleerd overzicht voor het bedrijfsleven van de gevolgen en de inventarisatie van de kosten verbonden aan overmatig alcoholgebruik, vraagt SD Worx medewerking aan het verdere onderzoek. Het bedrijf werkt daartoe samen met onder meer het departement Maatschappelijke Gezondheidskunde van de Universiteit Gent. De bevraging richt zich tot personeelsverantwoordelijken en iedereen in de onderneming die zicht heeft op het HR- beleid. U vindt de vragenlijst terug op website www.sd.be of www.sd.be/addictionNL. De precieze resultaten zullen dit najaar uitgebreid bekend worden gemaakt.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.