Twijfel over effectiviteit van beoordelingsprogramma’s

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCompetentiemanagementEvaluatieIncentivesLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatiePrestatiemanagement
Dat blijkt uit een internationale studie van consultant Mercer bij 1050 organisaties uit 53 landen. Slechts drie procent van de organisaties zegt dat hun performance management programma daadwerkelijk waarde toevoegt.

Zeven procent van de Europese bedrijven zegt dat het management goed opgeleid is om gesprekken te voeren over prestaties en beloning.

De belangrijkste sleutel voor een goed beoordelingssysteem ligt in de competenties van het management. Het blijkt dat bedrijven succesvoller zijn naarmate ze doelstellingen beter koppelen aan werknemers, deze van goede feedback voorzien en de prestaties koppelen aan loopbaanontwikkeling.

Van de bedrijven die persoonlijke prestaties van hun medewerkers meten, blijkt het management beter gekwalificeerd. Die bedrijven brengen prestaties beter in kaart en zorgen ervoor dat talent groeit.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.