Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Uitzendactiviteit in december weerspiegelt een vertragende economie
Arbeidsmarkt

De uitzendactiviteit wordt wel eens beschouwd als de kanarie in de koolmijn van de arbeidsmarkt. Is er meer interimarbeid, dan is dat een teken van vertrouwen dat het beter zal gaan. In december 2022 was er echter geen toename, maar nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af.

De uitzendactiviteit nam in december 2022 met 1,27 procent af ten opzichte van de maand voordien (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Die achteruitgang, zo klinkt het bij Federgon, is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren nam af met 0,97 procent in het arbeiderssegment en met 1,41 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand december van vorig jaar, liet de uitzendsector een daling optekenen van 8,53 procent. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met 9,81 procent in het arbeiderssegment, en met 6,94 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 97,55 punten in december 2022 tegenover 98,81 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.