Uitzendactiviteit steeg in september

Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 1,13 procent in het arbeiderssegment en met 1,76 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand september van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging met maar liefst 6,76 procent optekenen (tegenover +4,52 procent in augustus 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,38 procent in het bediendesegment en een toename met 5,62 procent in het arbeiderssegment.

De Federgon-index bereikte 275,0 punten in september 2017 tegenover 271,3 punten in augustus. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendsector levert dus een uitstekend rapport af in september 2017. Voor het eerst sinds juli 2016 groeit (op jaarbasis) het bediendensegment sterker dan het arbeiderssegment. De jaarlijkse groei wordt gestuwd door een sterke stijging van het studentensegment. De conjunctuur blijft positief.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.