Uitzendmarkt geen goede graadmeter meer voor economie

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitInstroomInterimLoopbaanOrganisatieStrategie
Tot die conclusie komt het economisch bureau van ABN Amro. De uitzendsector profiteerde vaak als eerste van een aantrekkende economie, waardoor de sector als graadmeter werd gebruikt. Maar het omgekeerde lijkt nu aan de hand: de uitzendmarkt lijkt met vertraging te reageren op herstel.

De bank denkt dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten volgend jaar maar heel licht verbetert. De Nederlandse uitzendsector heeft al anderhalf jaar te maken met krimpcijfers. Voor dit jaar wordt een krimp voorzien van 3 procent.

Echt herstel voor de branche blijft uit door de verwachte matige groei van de Nederlandse economie in 2014, ook vanwege de bezuinigingen en de oplopende werkloosheid. De groeiprognose wordt becijferd op 0,4 procent in 2014.

Al met al ziet het er voor de uitzendsector niet echt gunstig uit. De werkgelegenheid voor uitzendkrachten zal volgend jaar met hoogstens 0,5 procent groeien, denkt ABN Amro.

Bron: Flexmarkt

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.