Uitzendsector eindigt 2017 met een uitstekende prestatie

Dit artikel is exclusief voor leden

Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 3,42 procent in het arbeiderssegment en met 3,91 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand december van 2016 liet de uitzendsector een stijging met 10,03 procent optekenen (tegenover +2,50 procent in november 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,20 procent in het arbeiderssegment en een toename met 12,39 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 285,8 punten in december 2017 tegenover 275,8 punten in november. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendsector eindigt 2017 met een uitstekende prestatie, gedeeltelijk door kalenderinvloeden. De sterke jaar-op-jaar groei voor december is onder meer gedreven door de sterke groei van het studentensegment.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.