Uitzendsector geconfronteerd met discriminatie

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeDiscriminatieFlexibiliteitGenderInstroomInterim
Uit het onafhankelijke onderzoek ‘Verkoopster gezocht (m/v)’, dat onderzoeksinstituut Panteia uitvoerde in opdracht van de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) naar de omvang en aard van discriminatie in de uitzendbranche, blijkt dat de uitzendkantoren gemiddeld één keer per week een dergelijk verzoek ontvangen.

Opdrachtgevers van uitzendbureaus discrimineren het meest op leeftijd (85 procent), gevolgd door geslacht (67 procent) en etniciteit (35 procent).

Opdrachtgevers stellen specifieke persoonlijke eisen, omdat ze denken dat uitzendkrachten met die kenmerken het werk beter kunnen uitvoeren. Zo wordt voor fysiek zwaar werk bijvoorbeeld een man gevraagd, of zoekt de opdrachtgever een jong persoon voor een junior-functie. En voor een functie binnen een ploeg vrouwelijke Poolstalige werknemers vragen opdrachtgevers om een Poolse dame, omdat niet-Poolstalige uitzendkrachten vertelden dat ze het geen prettige werkomgeving vonden vanwege de taalbarrière.

Vrijwel alle medewerkers van de uitzendbureaus vragen door naar de reden van het verzoek (86 procent). Uiteindelijk gaat minder dan de helft (42 procent) niet in op het verzoek.

Een veel genoemd argument om met het verzoek van de opdrachtgever mee te gaan, is dat respondenten de vraag van de opdrachtgever begrijpen. Uitzendconsulenten zien daarbij een grijs gebied, waarin verschillende verschijningsvormen van discriminatie niet als zodanig worden beschouwd. Ook economische argumenten spelen een rol. Sommige uitzendbureaus zijn bang een opdrachtgever te verliezen.

Volgens uitzendbureaus zijn er nauwelijks verschillen tussen regio’s, sectoren of vaste versus nieuwe opdrachtgevers. Discriminatie is dus een breed maatschappelijk fenomeen. Over twee jaar gaat de NBBU opnieuw onderzoek naar de mate waarin uitzendbureaus ingaan op discriminerende verzoeken van opdrachtgevers.

Bron: NBBU

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.