Uitzonderlijk voordelenpakket voor uitzendkrachten

ArbeidsmarktExtra-legale voordelenIncentivesInterimLoonMotivatieRetentie en verloopVerzekeringen
Uitzendbedrijf Tempo-Team pakt deze zomer uit met een speciaal beloningsprogramma voor ‘trouwe’ uitzendkrachten. Dat voordelenpakket bestaat uit een Team-Card, die de uitzendkracht kortingen oplevert bij aankopen in een reeks restaurantketens, kleding- en elektrowinkels, bioscopen en pretparken. Bovendien maakt de uitzendkracht (en zijn of haar familieleden) nu ook aanspraak op een hospitalisatieverzekering.

Goedkoper verzekeren

“Niet via een klassieke groepsverzekering,” zegt commercieel directeur Marc De Braekeleer, “want dat is administratief onhaalbaar als gevolg van het constante wisselen van job en werkgever dat nu eenmaal eigen is aan uitzendarbeid. Maar al wie zich bij ons inschrijft als uitzendkracht en ons kantoor trouw blijft, kan tegen flinke kortingprijzen een individuele hospitalisatieverzekering afsluiten bij DKV.”
Dat voordeel blijft onverkort behouden wanneer de betrokkene van job verandert, en zelfs tijdens (korte) periodes waarin hij of zij niet werkt. “Pas tegen eind 2010 maken we een eerste balans op. Alleen wie tegen dan minder dan 65 dagen (op jaarbasis) voor Tempo-Team heeft gewerkt, verliest onze korting. Omgekeerd, wie meer dan 130 dagen heeft gewerkt, krijgt een extra korting.”

Kandidatenpool

Het voordelenpakket kan gerust gezien worden als een actieve retentiepolitiek. De Braekeleer: “’De crisis en de gestegen werkloosheid hebben de instroom van nieuwe kandidaat-werkzoekenden weliswaar een beetje verhoogd. En de vraag naar uitzendwerkers ligt nu nog altijd een vijfde lager dan vorig jaar. Maar als de conjunctuur herleeft, zal de nood aan goede uitzendkrachten heel snel en heel fel stijgen. De bedrijven gaan immers niet meteen vast personeel aanwerven, maar tijdelijke arbeidskrachten inhuren. Op dat moment moeten we onmiddellijk een voldoende grote kandidatenpool beschikbaar hebben. Met nieuwkomers en, vooral, met ervaren uitzendwerkers. Met deze speciale beloningspolitiek willen we iedereen aan boord houden. Dat kost geld, maar als we iedereen laten weglopen als er even geen werkaanbod is, moeten we straks veel meer investeren in rekruteringsdagen en personeelsadvertenties.”

Bron: De Standaard, Tempo-Team

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.