Unizo wijst CAO-tekst distributiesector af

Vakbonden
De bediendenvakbonden voeren al maanden actie om hun eis voor de invoering van sociaal overleg binnen de muren van de KMO-distributiebedrijven kracht bij te zetten. Ze willen niet langer weten van de bestaande formule, met regionale overlegorganen buiten de KMO’s. Begin mei leek een compromisvoorstel van de sociaal bemiddelaar van het ministerie van Arbeid voor een doorbraak te zorgen. Er zouden syndicale correspondenten worden ingevoerd in de zelfstandige kleinhandel, met een beschermde status, maar de bedrijven zouden niet worden verplicht om het systeem te erkennen en toe te passen. De vakbonden reageerden positief. Maar Kris Peeters, de gedelegeerd bestuurder van Unizo, liet gisteren weten dat zijn achterban “absoluut niet akkoord kan gaan met het voorstel van de bemiddelaar. We willen blijven onderhandelen in de distributiesector, maar niet op basis van deze tekst.” Daarmee zit het overleg muurvast. De vergadering van vandaag dreigt een maat voor niets te worden en nieuwe stakingsacties lijken onvermijdbaar. Peeters stelt daarom voor het dossier over te hevelen naar de nationale onderhandelingen tussen vakbonden en werkgeversfederaties.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.