Unizo wil sociaal overleg regionaliseren

Overlegorganen
Het bestuur van Unizo consulteert zijn achterban over dat alternatieve voorstel. Eergisteren al bepleitte CD&V-parlementslid Johan Sauwens een regionalisering van het werkgelegenheidsbeleid. Vlaanderen zou volgens het Vlaams parlementslid beter af zijn met aparte CAO-onderhandelingen. Nu springt ook gedelegeerd bestuurder Kris Peeters van Unizo op de kar. Hij wil de federale interprofessionele loonnormonderhandelingen behouden, maar pleit evenzeer voor een regionale invulling van de sectorale akkoorden. Daarmee bewandelt de zelfstandigenorganisatie naar eigen zeggen een derde weg. Het Verbond van Belgische Ondernemingen wil niet horen van een regionalisering van het werkgelegenheidsbeleid, het Vlaams Economisch Verbond net wel. In het denkspoor dat door Unizo wordt aangereikt, blijft het federale niveau voor sociaal overleg behouden, maar krijgt het sectoraal overleg ook een grotere regionale invulling.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.