Uw prioriteiten zijn ‘het nieuwe werken’, welzijn en digitale transformatie

De onderzoekers stelden onder meer vast dat ‘The new ways of working’, ‘Well-being’ en ‘Digital transformation’ de topprioriteiten waren voor HR. Maar de prioriteiten van de voorbije jaren zoals ‘Leadership development’, ‘Talent management’ en ‘Learning & development’ werden niet vergeten en bleven ook nog steeds zeer hoog scoren. De HR-verantwoordelijken voelden zich ook vrij sterk in de meeste van de klassieke HR-domeinen, maar gaven wel aan dat er nog ruimte voor verbetering bestaat op het vlak van ‘Digital transformation’, ‘Strategic workforce management’ en ‘Agility’.

Het voorbereiden van de organisatie op groei, zakte enigszins als prioriteit, maar bleef net zoals ‘Selection & Recruitment’ wel nog steeds belangrijk. Het voorbereiden van de organisatie op stagnatie of downsizing bleef zelfs in deze crisistijden extreem laag op de prioriteitenlijst staan. De HR-verantwoordelijken van de grootste organisaties in België etaleren op die manier dus zeker ook hun geloof in de toekomst.
Covid-19 bracht evenwel nieuwe uitdagingen mee, zeer zeker op het vlak van welzijn, connectie, telewerken en communicatie. Om dit te managen werden de HR-afdelingen strategischer en/of meer operationeel, maar net zo goed een stuk digitaler. De HR-verantwoordelijken stelden aan dat HR als belangrijker gepercipieerd werd dan voorheen en dat ze ook meer impact kregen op de organisatie.
Het aantal niet-corona-gerelateerde uitdagingen bleef al bij al beperkt. Maar toch moest HR nog heel wat andere balletjes in de lucht houden. De HR-verantwoordelijken verwachten voor het komende jaar vooral opnieuw in te kunnen zetten op ‘Leadership development’ en ‘Talent management’. Maar ‘The new ways of working’, ‘Well-being’ en ‘Digital transformation’ zullen blijvend op de prioriteitenlijst staan.

Bron: Hudson HR Barometer, in samenwerking met Vlerick Business School. Enquête bij de HR-verantwoordelijken van de Bel 20 en van de 200 grootste Belgische bedrijven qua aantal werknemers. Er namen 104 organisaties deel aan de studie, samen vertegenwoordigen deze bedrijven ruim 363.000 werknemers. Het onderzoek werd geleid door Ellen Volckaert (Hudson) en professor Dirk Buyens (Vlerick).

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.