UZA behaalt JCI-kwaliteitsnorm

Joint Commission International (JCI) is een organisatie die internationale normen vastlegt op het vlak van zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Het UZA werkte gedurende bijna drie jaar toe naar deze erkenning. Als universitair ziekenhuis werd het UZA ook specifiek beoordeeld op de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Begin augustus 2015 kreeg het UZA een JCI-team van auditoren op bezoek in het kader van een survey voor het behalen van het JCI-accreditatielabel. Daarbij werd nagegaan in welke mate het ziekenhuis beantwoordt aan de JCI-standaarden geïnspireerd op de noden van de patiënt. De auditoren stelden een positief rapport op dat bevestigt dat het UZA aan alle eisen voldoet. Het gaat in totaal over 1248 meetbare elementen voor een veilige en kwaliteitsvolle zorg voor de patiënt.

Het UZA kreeg de JCI-accreditatie op basis van de vijfde editie van de standaarden (in voege sinds 1 april 2014), en werd als universitair ziekenhuis ook specifiek beoordeeld op de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Het behalen van het JCI-label betekent dat het UZA continu werkt aan kwaliteitsvolle en veilige zorg voor elke patiënt. Die zorg moet uniform, doorheen het ganse UZA, door alle medewerkers en op elk moment, aangeboden worden. Het uitgangspunt van JCI is immers een veilige omgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers.

Bron: UZA

 

Benelux Unie

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.