Vaders die tijd maken voor hun kinderen, zijn loyaler aan hun werkgever

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat deze maand gepubliceerd wordt in het blad Academy of Management Perspectives. Terwijl werkende moeders juist meer spanning ervaren als ze meer tijd doorbrengen met hun kinderen, hebben vaders dat effect niet. Vaders ervaren grotere tevredenheid in hun werk als ze meer tijd aan hun kinderen besteden. Wel verklaren deze vaders dat ze hun carrière minder centraal stellen, maar volgens de onderzoekers zou dit geen schadelijk effect hebben op hun carrière.

De gevolgen van dit onderzoek zijn volgens de auteurs duidelijk: werkgevers moeten vaders meer de ruimte geven om bijvoorbeeld ouderschapsverlof op te nemen, flexibel te werken en het verlenen van vrije dagen. In ruil daarvoor krijgen ze meer betrokken en aan de organisatie verbonden medewerkers.

Voor het onderzoek zijn bijna 1000 vaders ondervraagd, die fulltime werkzaam zijn als manager of professional bij een grote organisatie.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.