Vakantie laadt batterijen niet op

Dat blijkt uit een rondvraag bij ziekteverzekeraar Bupa bij 2000 voltijdse Britse werknemers. 61% kijkt er tegenop om na hun vakantie opnieuw te gaan werken. Meer dan de helft (55%) vreest dat er een berg werk ligt te wachten. 54% maakt zich zorgen om de massa’s mails.

Ook tijdens de vakantie vreest bijna een derde (32%) dat ze gestoord zullen worden door telefoontjes of mails van collega’s, waar ze niet onderuit kunnen om te beantwoorden.

De achterblijvers op kantoor zijn evenmin gelukkig. 64% klaagt over een te hoge werklast, omdat ze het werk van hun afwezige collega’s moeten overnemen. 44% beweert zelfs dat daardoor de werklast fenomenaal stijgt tijdens de zomermaanden.

Meer verontrustend is dat meer dan een derde (34%) van de werknemers zich tijdens de voorbije zomermaanden gestresseerd, angstig of depressief voelden. 35% vindt dan ook dat werkgevers weinig oog hebben voor het welbevinden van hun medewerkers tijdens de zomer.

Bron: CIPD/People Management

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.