Vakbonden aarzelen over algemene staking in oktober

De vakbonden kondigden in mei hun actieplan aan nadat de regering maatregelen voor de flexibilisering van de arbeidsmarkt had voorgesteld, zoals de versoepeling van de 38 urenweek. Op de agenda staan een nationale betoging op donderdag 29 september en een algemene staking op vrijdag 7 oktober.

De vakbonden gingen er toen ook vanuit dat de regering tegen begin september het begrotingswerk voor 2017 klaar zou hebben, met nieuwe besparingsmaatregelen. Maar de begrotingsonderhandelingen zijn nog niet afgerond. “Tenzij de regering plots enkele maatregelen aankondigt die onaanvaardbaar zijn, zie ik weinig redenen om te staken”, zegt ACLVB-voorzitter Mario Coppens.

Het christelijke ACV is momenteel de achterban aan het consulteren. Bij het socialistische ABVV valt de beslissing op 20 september. “Op 7 oktober gaan we sowieso actie voeren, maar de vorm en de omvang moeten nog worden uitgewerkt”, klinkt het bij de socialistische bond.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.