Vakbonden Chubb verwerpen minimumvergoeding

Herstructurering
De 54 werknemers worden collectief ontslagen en krijgen de wettelijke minimumvergoeding. “Dat kunnen wij niet aanvaarden, want in de verzekeringssector is het gebruikelijk daar nog een premie aan toe te voegen. De premie is gelijk aan zes maand loon voor de werknemers die minder dan vijf jaar in dienst zijn en negen maand voor de anderen. Chubb wil hier niet van horen en dus hebben wij de onderhandelingen stopgezet”, zegt Nathalie Piens van de socialistische vakbond BBTK. Het personeel van Chubb legde gisteren uit protest vroegtijdig het werk neer. “We wachten tot Chubb iemand stuurt met een mandaat om opnieuw rond de tafel te zitten”, zegt Piens. Chubb is in ons land vooral actief met gespecialiseerde verzekeringen voor ondernemingen en bemiddeld cliënteel. De Amerikaanse moedermaatschappij besliste onlangs een deel van de activiteiten onder te brengen bij de Nederlandse zustermaatschappij. Daarnaast werden ook de woon- en kunstverzekeringen verkocht aan de Britse verzekeraar Hiscox. “Naar verluidt was de Belgische tak niet meer rendabel, maar dat is verkeerd. Het was een strategische beslissing van de top van Chubb om hier te sluiten en geen beslissing om economische redenen”, aldus Piens.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.