Vakbonden niet enthousiast over ruimere bonussen voor personeel

Dit artikel is exclusief voor leden

De nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om hun werknemers te belonen, gaan verder dan de bestaande bonussystemen. De winstpremie kan worden uitgekeerd zonder dat bedrijven eerst een administratieve mallemolen moeten doorlopen, of het fiat moeten krijgen van de vakbonden. De bedragen liggen ook hoger. Bovendien is er een fiscaal gunstregime.

De christelijke vakbond ACV is echter niet opgezet met die regeringsaanpak. De vakbond haalt andere voorbeelden aan, waardoor de sociale zekerheid onderuit wordt gehaald, zoals de flexi-jobs, waar geen belasting dient op te worden betaald en slechts 25 procent bijdrage voor de sociale zekerheid. Of allerlei digitale platformen, waarvoor 10 procent belasting en geen sociale bijdragen gelden.

En dan zijn er nog de cafetariaplannen, waarvoor men de deuren wijdopen zet, “gericht op omzetting van brutolonen in voordelen met geen of minder bijdragen en belastingen.”

“Wie zal dit betalen?”

Het ACV vraagt zich af wie hiervoor de rekening zal betalen. Ook de socialistische vakbond uit dezelfde vrees. Maar erg verrast is Robert Vertenueil, algemeen secretaris van het ABVV, niet. “Dit is nog maar eens het bewijs dat deze regering gewoon de eisen van het VBO doorvoert”, klinkt het.

Ook de liberale vakbond stelt zich vragen bij de maatregel. “Bij deze regering weten we dat het altijd ten gunste is van de werkgever”, aldus woordvoerder Didier Seghin.

Unizo wel enthousiast

De ondernemersorganisatie Unizo noemt de beslissing interessant voor Vlaamse kmo’s. “Dit geeft kmo-ondernemers meer flexibiliteit om hun personeel te belonen voor de goede resultaten van het bedrijf”, stelt de belangenvereniging van kmo’s en zelfstandigen.

De mogelijkheid om een deel van de winst op een soepele manier uit te keren als beloning sluit aan bij de veranderende relatie tussen werkgevers en werknemers. Zo worden engagement, enthousiasme en autonomie steeds belangrijker. Werkgevers zijn op zoek naar werknemers die samen de onderneming mee willen uitbouwen. De ondernemersorganisatie verwacht dan ook dat heel wat kmo’s de winstpremie een interessant instrument zullen vinden om hun werknemers te motiveren.

Bron: De Tijd (tijd.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.