Vakbonden willen voet in huis bij KMO-winkels

Vakbonden
De bonden protesteren tegen de vastgelopen CAO-onderhandelingen in de zelfstandige kleinhandel. De inzet is de invoering van een vakbondsdelegatie in de kmo-winkels. BBTK, ACLVB en LBC verwijten de werkgeversfederaties elk gesprek te weigeren over een personeelsvertegenwoordiging op maat van de kmo-winkel. “Niemand uit die sector durft klacht in te dienen tegen zijn werkgever”, zegt LBC-secretaris Hugo Vander Elst. “Niet omdat de vakbonden de formule geen krediet willen geven, maar omdat de betrokkenen schrik hebben voor represailles”. De invoering van externe overlegformules leek de werkgevers de beste oplossing: de bonden zijn aanwezig zonder dat ze toegang krijgen tot de werkvloer. De bonden willen nu een stap verder gaan, maar de werkgevers houden het been stijf. Donderdag is een verzoeningsvergadering gepland op het ministerie van Arbeid, maar wordt dus eerst nog actie gevoerd.
De zelfstandige kleinhandel is goed voor 40.000 arbeiders en 70.000 bedienden, verspreid over 20.000 ondernemingen. Slechts 600 bedrijven uit de sector hebben meer dan 20 werknemers.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.