Vakbonden zien massaal leden vertrekken

Vooral de christelijke en de socialistische vakbond worden geconfronteerd met ledenverlies. Zo’n verlies is vrij uitzonderlijk. Enkel tijdens de periode 1982-1988 en in de jaren ’20 van vorige eeuw keerde een vergelijkbaar aantal leden de vakbonden de rug toe. De grootste verliezer is het ACV. Het socialistische ABVV krimpt vooral aan Waalse kant.

Jean Feniel, directeur van het Centre de recherche et d’information sociopolitiques, wijt het ledenverlies van de vakbonden aan “de veranderingen van het economisch en sociaal weefsel in ons land.” Hij vermoedt dat ongenoegen over de dienstverlening van de vakbonden en de manier waarop ze de regering aanpakken, leden hebben gekost. Daarnaast is er ook de daling van de werkloosheid.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.