Van de bak naar het werk

Werk voor ex-gedetineerden is essentieel voor een geslaagde re-integratie in de samenleving. Daarom lanceerde de VDAB in 2001 het programma ‘uit de bak, aan de bak’, een campagne in de gevangenissen die focust op talentontwikkeling en werk. Het programma slaat een brug tussen de gevangenis en de arbeidsmarkt. Een detentieconsulent bereidt samen met elke gedetineerde die instapt en die binnen afzienbare tijd de gevangenis mag verlaten een traject naar werk voor. Zo biedt het programma gedetineerden een beter toekomstperspectief.

De eerste negen maanden van 2019 volgden 596 gedetineerden het programma, in geheel 2018 waren er dat 772, zo blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag aan Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. Het grootste deel van de arbeidsbegeleiding gebeurt bij gedetineerden die kortgeschoold zijn. Zij kiezen vaak voor een opleiding tot lasser, magazijnmedewerker of professionele schoonmaaktechnicus.

Het merendeel van de cursisten is jonger dan 50, al zijn er ook een kleine 100 gedetineerde vijftigplussers die via het programma hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten.

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.