Van volwassen Europeanen leert 11,1 procent levenslang

In 2018 nam 11,1 procent van de Europese volwassenen deel aan een of andere vorm van formeel of informeel leren, zo blijkt uit recente cijfers van de European Union Labour Force Survey. Dit is een lichte stijging met 0,2 procent in vergelijking met het jaar voordien. Het aantal volwassenen dat opleiding volgt is sinds 2015 jaar na jaar – weliswaar zeer licht – gestegen van 10,7 procent toen tot 11,1 procent nu.

Iets meer vrouwelijke volwassenen volgen opleiding dan mannelijke (respectievelijk 12,1 procent en 10,1 procent). Het Europees streefdoel is dat tegen 2020 15 procent van de volwassenen tussen 25 en 64 jaar deelnemen aan levenslang leren.

Het Europees gemiddelde verbergt grote verschillen tussen lidstaten. In Zweden (29,2 procent), Finland (28,5 procent) en Denemarken (23,5 procent) nemen de meeste mensen deel aan levenslang leren. In Roemenië (0,9 procent), Bulgarije (2,5 porcent), Kroatië (2,9 procent), Slovakije (4 procent) en Griekenland (4,5 porcent) daarentegen is er amper sprake van levenslang leren.

België bevindt zich met 8,5 procent nog ver van het Europese streefdoel van 15 procent. Al zit het aantal deelnemers aan levenslang leren ook bij ons in de lift sinds 2015. Toen volgde 6,9 procent van de Belgen een of andere vorm van opleiding.

Bron: Eurostat

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.