Vandeurzen trekt 66 miljoen uit voor rust- en verzorgingstehuizen

Arbeidsomstandigheden
Met de woonzorgvoorzieningen voor ouderen in Vlaanderen is het slecht gesteld. Er zijn er te weinig en ze zijn verouderd. Ook op dat vlak ontsnapt de Vlaamse regering niet aan zijn aloude kwelduivel: de wachtlijsten. Hoeveel ouderen daarop staan, kan het kabinet van minister Vandeurzen niet precies zeggen. Men houdt het op “niet meer dan duizend”.
De Vlaamse regering besloot enige tijd geleden om de zorginstellingen en rusthuizen voor ouderen op te waarderen en zo te anticiperen op de vergrijzing. Minister Vandeurzen tekende een akkoord voor nieuwbouw en renovatie op 16 verschillende locaties voor een totaal bedrag van 66 miljoen euro.
Zo komt er een nieuwbouw in onder meer Oostnieuwkerke, Damme, Oostende, Alveringem, Turnhout en Gavere. Vernieuwingen aan en uitbreiding van de bestaande infrastructuur is voorzien in Maldegem, Roeselare, Ledegem, Nijlen, Loppem, Assenede, Brugge, Mechelen, Gent en Ingelmunster.
Voor 2010 heeft de minister ook een breder investeringsplan in de zorgsector op stapel staan, waarvan vooral de ziekenhuizen zouden profiteren.

Bron: De Morgen

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.