< Terug naar overzicht

Beweging als antwoord op krappe arbeidsmarkt

De Belgen beseffen meer en meer dat ze niet voor altijd bij hun huidige job of bedrijf zullen blijven. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Acerta geeft raad.

Meer dan 6 op de 10 landgenoten zijn ervan overtuigd binnen dit en vijf jaar niet meer binnen hun de huidige job te passen. Een trend die door corona in een stroomversnelling is geraakt: uit een studie van hr-dienstverlener Acerta bij ruim 2.000 medewerkers blijkt dat slechts 1 op de 3 denkt zijn of haar werk op korte termijn nog graag te doen.

Geen match meer tussen medewerkers en job op korte termijn

Elk bedrijf hoopt dat medewerkers op lange termijn inzetbaar blijven. En de medewerkers op hun beurt verwachten een tijdje mee te kunnen gaan. Maar daarom niet perse voor dezelfde werkgever of in dezelfde functie. Hoewel in 2018 meer dan de helft (58%) van de medewerkers geloofde dat er binnen drie à vijf jaar nog een match zou zijn tussen henzelf en hun job, zijn ze daar nu niet meer zo zeker van. Met het oog op de nabije toekomst zegt 37% de komende drie à vijf jaar nog bij hun werk te passen, en 36% bij hun werkgever.

Of ze denken hun job binnen diezelfde termijn met evenveel plezier uit te voeren? Ook daarop antwoordt het merendeel ‘neen’: maar liefst 2 op de 3 medewerkers (63%) vrezen niet meer bij hun werk te passen. Bij medewerkers jonger dan 35 jaar is die vrees nog groter (68%).

Minder initiatief dan twee jaar geleden

Hoog tijd om iets te ondernemen. Maar actiehelden zijn de Belgen niet, want hoewel we beseffen dat inzetbaarheid zonder actie niet duurzaam is, nemen we bijzonder weinig initiatief. De mate van initiatiefneming is zelfs gedaald ten opzichte van 2018: we denken minder na over onze loopbaan (van 40% naar 35%), we vragen leidinggevenden minder snel om advies en coaching (van 21% naar 18%), doen minder vaak aan zelfstudie (van 33% naar 30%) en minder medewerkers zetten hun capaciteiten optimaal in (van 48% naar 34%). Waar we in vergelijking met twee jaar geleden nu beter op scoren, is dat meer mensen zich kandidaat zouden stellen voor een taak die hun huidige verantwoordelijkheden overstijgt (van 19% naar 25%).

Benut het potentieel van je mensen

Er wordt wel eens gezegd dat zelfkennis het begin van alle wijsheid is. De respondenten van de studie van Acerta kennen zichzelf bijzonder goed: bijna 80% van de medewerkers zegt te weten waar hun sterktes liggen en waarin ze nog kunnen groeien. En op de vraag of hun werkgever besef heeft van die talenten? De meeste werknemers denken dat deze een goed zicht op hun talenten heeft. Toch is bijna 1 op de 5 (18%) het daar totaal niet mee eens.

Je medewerker mag dan wel zelf aan het stuur van zijn of haar loopbaan willen zitten, duurzame inzetbaarheid blijft een gedeelde verantwoordelijkheid. Wat betekent dat je als werkgever je medewerker gerust een beetje mag ‘sturen’. Ken je de talenten van je mensen écht? En ben je zeker dat iedereen op de juiste plaats zit? Laat je medewerkers misschien eens over het ‘muurtje’ kijken. Jobrotatie biedt de mogelijkheid een tijdje op een andere afdeling mee te draaien. Als werkgever kan je hier veel van leren en zo een win-win creëren.


De talenten van je medewerkers in kaart brengen?

Met Talent Motivatie Analyse (TMA) selecteer, ontwikkel, beoordeel én behoud je talenten.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen